Kanada tar första silvermedaljen! - Hon vet

instagram viewer

Vi är säkert pushers. På söndagen hade vi bara en ensam medalj, och kom onsdag, vi har redan fem! Inte för illa, Kanada!

Kanada tar första silvermedaljen!
Relaterad historia. Team GB: 6 saker att veta om OS 2016

Kanadensiska roddlag för herrar vinner silvermedalj i London 2012Efter att ha fört tre brons till den kanadensiska medaljräkningen igår kan vi lägga till ett silver till det numret!

Den kanadensiska herrens åtta roddbesättning och försvarande guldmedaljörer har vunnit en plats på OS pall i morse. Efter en skakig värmeföreställning på lördag och ett hoppfullt lopp i måndags repechage fick ekipaget en silvermedalj i dagens final.

För att vara ärlig så såg det inte så lovande ut under loppet... Med Tyskland och Storbritannien kvar i ledningen var Kanada ständigt på tredje plats. Men på de sista 500 meterna drev våra killar framåt och lämnade Storbritannien i dammet på tiden 5: 49,98. Tyskland tog förstaplatsen.

Clara Hughes cyklar vid OS 2012 i London

I andra lopp kom den kanadensiska atletiska gudinnan Clara Hughes på en femma plats i individuella cykeltävlingar för kvinnor på 38: 28,96. USA tog första plats, Tyskland tvåa och Ryssland tredje. Vi är trots allt stolta över Hughes - hon är en otrolig idrottsman.

click fraud protection

Vid synkroniserad 10-metersdykning för herrar kom kanadensaren Alexandre Despatie och Ross Reuben på sjätte plats; tävlingen var för intensiv för dessa två, och det visade sig. Kina vann guldet i denna tävling, Ryssland drog in silver och USA levererade bronset.

Och detta är den kanadensiska sammanfattningen för idag. Så mycket som vi skulle vilja överträffa USA och Storbritannien är vi hopplöst kär i våra idrottare och är stolta över dem oavsett vad.

Foto av Clara Hughes med tillstånd av WENN.com.
Foto av roddlag - från vänster till höger: Gabriel Bergen, Douglas Csima, Rob Gibson, Conlin McCabe, Malcolm Howard, Andrew Byrnes, Jeremiah Brown, Will Crothers och Brian Price - med tillstånd av Canadian Olympic Utskott. Fototagning av Jason Ransom.