Team Canada plockar upp tre medaljer på dag 12! - Hon vet

instagram viewer

Kanadensisk stolthet försvinner aldrig, men vårt lag visade verkligen sin skicklighet idag med tre medaljer. Dessutom fler pallplatser för USA, Kina och Irland.

Team Canada plockar upp tre medaljer
Relaterad historia. Team GB: 6 saker att veta om OS 2016
Adam van Koeverden

Vi hoppas att din Maple Leaf -flagga hänger högt, för dag 12 på OS har varit väldigt snäll mot oss. Så låt oss summera: Vem vann, förlorade och bara rockade arenan?

Mark Oldershaw

Som vanligt, låt oss börja med Canuck -prestationer. Adam van Koeverden (bilden ovan) tog en silvermedalj i herrkajak singel 1000 meter och bokade 3: 27.170. Guld tilldelades Larsen i Norge och bronset till tyska Hoff. Mark Oldershaw (höger) levererade stolt ett pallspel och fick en bronsmedalj i herrkanotslinga 1000 meter. Tysklands Brendel drog in guldmedaljen, och Cal Figueroa från Spanien vann silver.

Lady power

Självklart är ingen medaljräkning komplett utan någon damkraft. Britiska Columbia -infödda Carol Huynh tjänade en bronsmedalj i frislagsbrottning för kvinnor på 48 kilo, knuten till amerikanska brottaren Clarissa Kyoko Mei Ling Chun. Japans Obara tog guldet i den tävlingen, medan Azerbajdzjan Stadnyk fick silver.

click fraud protection

På tal om lady power, amerikanska löpare Allyson Felix plockade en guldmedalj på 200 meter dam, klockade in på 21,88. Silvret gick till Jamaicas Fraser-Pryce, och bronset till en annan amerikansk atlet, Carmelita Jeter. Veronica Campbell-Brown kom på fjärde plats; tyvärr kommer hon inte att bli den första kvinnan som vann ett banhändelse vid tre OS i rad.

Hoppar

Även om guld- medaljen var redan säkrad av Guerdat i hoppning, Irlands Cian O’Connor och Nederländernas Gerco Schroder tävlade om silver- och bronsmedaljerna idag. Schroder, som åkte på en häst som hette London, vann silvermedaljen, och O'Connor, som åkte på Blue Lloyd 12, tog ett brons (Irlands första medalj i London 2012). Bra att gå, grabbar och ni vackra, majestätiska varelser (hästarna, förstås).

”Jag sa till min fru igår kväll att jag skulle gå in och hoppa en bra runda, och hon sa:” dröm vidare. ”Så många människor har lagt ner mycket arbete för att jag ska komma hit. Det har varit en underbar resa, säger O’Connor efter tävlingen.

Bordtennis

För att avsluta och kröna dagen äger Kina fortfarande bordtennis, ifall du skulle tvivla. Laget tog en guldmedalj i herrfinalen idag och slog Republik Koreas lag med 3-0. Tyskland vann bronsmedaljen och slog Hong Kong för att få den. Detta är bara ännu en medalj för Kinas redan rejäla guldhög; damernas bordtennislag tog en guldmedalj just i går.

Där har ni det. Ganska händelserik dag för hemmaplan, och naturligtvis massor av vinster över hela världen. Ett speciellt grattis är reserverat för våra idrottare och Irland för att de tog sin första medalj! Åsikter?