Team Canada pakt drie medailles op dag 12! - Zij weet het

instagram viewer

Canadese trots neemt nooit af, maar ons team heeft vandaag zeker zijn vaardigheid laten zien met drie medailles. Plus, meer podiumplaatsen voor de VS, China en Ierland.

Team Canada pakt drie medailles
Verwant verhaal. Team GB: 6 dingen om te weten over het Olympische team van 2016
Adam van Koeverden

We hopen dat je Maple Leaf-vlag hoog wappert, want dag 12 op de Olympische Spelen is erg aardig voor ons geweest. Dus laten we het samenvatten: wie heeft het stadion gewonnen, verloren en gewoon op zijn kop gezet?

Mark Oldershaw

Laten we zoals gewoonlijk beginnen met de prestaties van Canuck. Adam van Koeverden (hierboven afgebeeld) pakte een zilveren medaille in de herenkajakenkel van 1.000 meter, een boeking van 3:27.170. Goud ging naar Larsen uit Noorwegen en brons naar de Duitse Hoff. Mark Oldershaw (rechts) leverde trots een podiumprestatie en ontving een bronzen medaille in de 1.000 meter herenkano. Brendel uit Duitsland sleepte de gouden medaille binnen en Cal Figueroa uit Spanje won het zilver.

Lady power

Natuurlijk is geen medaillespiegel compleet zonder wat lady power. Carol Huynh, geboren in British Columbia, behaalde een bronzen medaille in freestyle worstelen voor vrouwen van 48 kilogram, vastgebonden met de Amerikaanse worstelaar Clarissa Kyoko Mei Ling Chun. De Japanse Obara pakte het goud in die wedstrijd, terwijl de Azerbeidzjan Stadnyk het zilver ontving.

click fraud protection

Over lady power gesproken, de Amerikaanse hardloper Allyson Felix pakte een gouden medaille op de 200 meter voor dames, met een kloksnelheid van 21.88. Het zilver ging naar Fraser-Pryce uit Jamaica en het brons naar een andere Amerikaanse atleet, Carmelita Jeter. Veronica Campbell-Brown werd vierde; helaas zal ze niet de eerste vrouw worden die een baanevenement wint op drie opeenvolgende Olympische Spelen.

Springen

Hoewel de goud medaille werd al behaald door Guerdat in het springen, de Ierse Cian O'Connor en de Nederlander Gerco Schroder streden vandaag om de zilveren en bronzen medailles. Schroder, rijdend op een paard met de toepasselijke naam Londen, won de zilveren medaille, en O'Connor, rijdend op Blue Lloyd 12, pakte een bronzen (eerste medaille van Ierland in Londen 2012). Goed zo, jongens en jullie mooie, majestueuze wezens (de paarden natuurlijk).

"Ik vertelde mijn vrouw gisteravond dat ik zou instappen en een goede ronde zou springen, en ze zei: 'droom verder'. Zoveel mensen hebben veel werk voor me gedaan om hier te komen. Het is een prachtige reis geweest", zei O'Connor na de wedstrijd.

Tafeltennis

Om de dag af te sluiten en te bekronen, heeft China nog steeds tafeltennis, voor het geval je twijfels had. Het team pakte vandaag een gouden medaille bij de herenfinale en versloeg het team van de Republiek Korea met 3-0. Duitsland won de bronzen medaille en versloeg Hong Kong om het te krijgen. Dit is gewoon weer een medaille voor China's toch al forse gouden stapel; het damestafeltennisteam pakte gisteren een gouden medaille.

Daar heb je het. Een behoorlijk veelbewogen dag voor het thuisveld, en natuurlijk heel veel overwinningen over de hele wereld. Een speciale felicitatie is voorbehouden aan onze atleten en aan Ierland voor het in ontvangst nemen van de eerste medaille! Meningen?