Beachvolleybal spoiler alert: welke Amerikanen wonnen het goud? - Zij weet het

instagram viewer

We wisten dat het Amerikaanse team zou winnen, maar namen de terugkerende kampioenen of de underdogs het goud mee naar huis?

meghan-markle-prince-harry-global-citizen
Verwant verhaal. Dit is waarom we denken Prins Harry & Meghan Markle filmden hun optreden bij Global Citizen Live
strand volleybal

Het was een gegeven dat een team uit de Verenigde Staten zou de gouden medaille winnen in dames beachvolleybal op de London Olympische Spelen, maar die team zou winnen was de vraag.

Misty May-Treanor en Kerri Walsh waren de tweevoudig Olympisch kampioenen die in de wedstrijd kwamen en ze hoopten hun derde overwinning te behalen.

In de halve finale hadden ze een zware wedstrijd tegen China, maar pakten uiteindelijk de overwinning.

Het andere Amerikaanse team, April Ross en Jennifer Kessy, had het in de halve finale net zo zwaar tegen Brazilië.

Maar beide teams eindigden als beste in hun halve finales en wisten dat ze voor het goud zouden vechten tegen een aantal van hun eigen teams.

Volgens de officiële website van Londen 2012 begon de eerste set vandaag redelijk gelijk, waarbij beide teams al vroeg met 13-13 gelijk stonden. Maar May-Treanor en Walsh trokken door en wonnen de set.

click fraud protection

De tweede set begon gelijkaardig.

"Beide teams hebben hard gevochten om een ​​voorsprong te behalen in de tweede set, waarbij Ross en Kessy hun tegenstanders terugtrokken met een goed getimede aas om het naar 7-7 te brengen", aldus London2012.com. "Echter, door drie fouten op rij konden May-Treanor en Walsh wegrijden en vervolgens gingen ze naar de overwinning met nog vier matchpunten over."

Dit geeft May-Treanor en Walsh hun derde opeenvolgende Olympische titel en gouden medaille.

In het troostspel begon China met een vroege voorsprong maar het Braziliaanse team pakte uiteindelijk de wedstrijd voor de bronzen medaille.

Voor Kessy kreeg ze, ondanks het verlies, één geschenk waar ze om had gevraagd: een prins in de menigte.

Prins Harry woonde vandaag de laatste wedstrijd tussen de Amerikanen bij, samen met de Britse gouden wielermedaillewinnaars, Laura Trott en Jason Kenny.

"We zijn al een paar maanden aan het twitteren en zijn naam naar buiten gebracht", vertelde Kessy VS vandaag voor de Olympische Spelen. “Er is nog geen contact geweest, maar het zou geweldig zijn om ze (Royal Family-leden) bij elke wedstrijd te hebben. Het zou geweldig zijn voor de sport.”